Resum de la reunió amb l’Ajuntament de Begur, 23 d’abril de 2022

El dissabte 23 d’abril el president del CCN i de la FNNC, Segimon Rovira, es va reunir amb l’alcaldesa de Begur, Maite Selva, i el regidor Eugeni Pibernat, juntament amb dos representants de la nova Associació Nudista-Naturista d’usuaris d’Illa Roja, la seva presidenta Eva Verdaguer i Manel Garcia.

Vam exposar les dues entitats diversos punts sobre la situació després de l’eliminació de la guingueta, la neteja de la platja, la senyalització i el tall de l’accés per la platja del Racó per desperfectes en el camí de ronda i la multa per repintar l’antiga pintada de “Platja nudista”.

L’alcaldessa va explicar que els responsables de la guingueta Red Rock de l’Illa Roja van incomplir diversos punts de les condicions del servei, que havien estat avisats diverses vegades i també han estat sancionats per la Generalitat. Per això els han retirat la llicència.

Vam comentar que no tenim cap presa en què hi torni a haver guingueta o que no cal que n’hi hagi. Si la volen posar de nou demanem que sigui més petita i respectuosa amb el nudisme.

Des de l’ajuntament ens han assegurat que aquest estiu no n’hi haurà. Valoraran si en posen una de nova o no. Estan d’acord que sigui més petita.

Estan treballant juntament amb l’administració estatal responsable de “Costes” per arranjar el camí de ronda que dona accés a l’Illa Roja des de la platja del Racó, però la solució pot trigar mesos.

És molt probable que l’Illa Roja s’incorpori a les platges de Begur sense fum aquest estiu. Ja n’hi havia dues i aquest any se n’afegiran més. Està pendent d’aprovació.

Sobre la multa s’ha insistit en la seva retirada. No s’ha acceptat. El dia 3 de maig hi ha una vista als jutjats de Girona sobre el recurs presentat contra la multa per part de l’afectada.

Es millorarà la neteja i es revisarà el sistema segons el volum d’usuaris de la platja durant l’estiu, per assegurar que estigui neta. Si és una platja sense fum es millorarà el tema de les burilles.

El darrer punt a tractar ha estat la senyalització. És proposa un text bastant llarg demanant respecte a la diversitat i civisme. Hi ha una part comuna a totes les platges del municipi i una part específica. Es proposava la frase “Aquí comença un espai de platja tradicionalment nudista”. Vam demanar canviar “tradicionalment” per “d’ús”, i la inclusió del logotip proposat per la FNNC i la FEN. Vam quedar que enviarem, de nou, el logotip, i que es repensarien la frase i ens enviaran la nova proposta. Cal que la frase sobre nudisme es vegi bé i no quedi dins d’un text massa llarg.