Nota de premsa: Rècord Nudista de Catalunya, 2 de juliol de 2023

Aquest diumenge 2 de juliol s’ha organitzat el segon Rècord Nudista de Catalunya en 11 platges nudistes diferents realitzant cadenes de persones nues a les 12 h. del migdia.

 • Cala Borró, Colera
 • Platja nudista de Pals
 • Platja nudista entre Pineda de Mar i Santa Susanna.
 • Platja de la Musclera, Arenys de Mar
 • Platja del Coco, Badalona
 • Platja de la Pineda o les Filipines, Viladecans
 • Cala Balmins, Sitges
 • Platja de les Madrigueres, El Vendrell
 • Cala de Roca Plana, Tarragona
 • Platja de la Savinosa, Tarragona
 • Platja del Torn, L’Hospitalet de l’Infant i Vandellòs

Entre les diferents platges s’han reunit 685 persones nues fent una cadena com a símbol d’unitat i força. El més important no era tant el nombre de persones totals, com el nombre de platges on s’organitzava de forma simultània aquest rècord nudista.

Àlbum amb un recull de fotos  https://photos.app.goo.gl/DuRC9rBRcPaaQTLf9

La valoració per part de la Federació Naturista-Nudista de Catalunya (FNNC) és positiva per haver aconseguit organitzar aquesta activitat en diferents platges d’ús nudista de Catalunya, i sobretot per la resposta positiva dels usuaris nudistes de les diferents platges.

De cara a properes edicions el repte és aconseguir sobretot organitzar-ho en més platges nudistes d’arreu del territori i aconseguir reunir més persones nues com a símbol d’unió i força del col·lectiu nudista català.

Els objectius d’organitzar el rècord nudista de Catalunya era reunir el màxim nombre de persones nues, en el màxim nombre possible de platges d’ús nudista de Catalunya, fer difusió de les associacions naturistes catalanes i de la FNNC. S’han repartit fulletons amb informació sobre les entitats naturistes i amb mapes de les platges nudistes.

Un dels principals problemes que es troba el col·lectiu nudista és que cada vegada hi ha més gent amb banyador a les platges d’ús nudista habitual. En alguns casos això fa sentir incòmodes als usuaris nudistes. Tot i que legalment es pot fer, els nudistes no anem a qualsevol platja sinó que preferim anar a les platges d’ús nudista habitual per estar més tranquils, per sentir-nos més còmodes i per no molestar a les persones que no els agrada el nudisme. Encara que no es faci amb mala intenció la presència de tanta gent amb banyador en algunes platges nudistes fa sentir incòmodes als propis nudistes.

Aquest any des de l’Associació Club Català de Naturisme (https://naturisme.cat/) i de la Federació Naturista-Nudista de Catalunya (https://fnnc.blogspot.com/) hem publicat un vídeo titulat “El Paradís” per fer difusió del nudisme i per animar a les persones que provin el nudisme si van a platges d’ús nudista. Es pot trobar a Vimeo (https://vimeo.com/822778869) i a Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=uh6-nKTAGBc).

 

Nota de premsa Rècord Nudista de Catalunya 2-7-2023 (PDF)