Com iniciar-se al nudisme

Banya’t nu/a en una platja nudista

No t’ho pensis dues vegades: busca una platja nudista propera i prova-ho!

Busca un lloc

A Barcelona pots anar a la Mar Bella o la Musclera a Arenys de Mar. A Tarragona vés a la Cala Fonda (Waikiki) o la Platja del Torn a l’Hospitalet de l’Infant. I a Girona vés a l’Illa Roja a prop de Pals. Això només per donar alguns exemples. Si ho prefereixes pots anar a un riu proper o a un embassament. Segur que trobaràs algun racó tranquil on provar-ho. Però si vas a una platja on hi hagi altra gent, podràs conèixer millor com es comporten els altres.

Si vols conèixer altres llocs visita la llista de platges nudistes.

Si pot ser, no hi vagis sol

Compartir l’experiència la farà més agradable. Vés-hi amb amics/gues, amb la parella o amb tota la família. El primer dia no cal que tothom es despulli o que ho faci de seguida (encara que és millor fer les dues coses). Cadascú ha de trobar el seu moment, quan es trobi a gust. Si no coneixes ningú que vulgui compartir l’experiència prova-ho tu sol/a, per conèixer la sensació.

Despulla’t i fes el mateix que faries en una altra platja

Treu-te tota la roba tranquil·lament. Després vés a l’aigua o estira’t a la tovallola. Fes les activitats que més et vinguin de gust, les mateixes que feies abans. Neda, llegeix, juga a raquetes o senzillament descansa. Veuràs com n’és d’agradable!

Relaxa’t i dóna’t temps

No vagis amb presses! Porta un llibre per llegir, música per escoltar (amb auriculars) o fes alguna activitat i gaudeix del Sol, l’aigua i l’aire. També pots passejar una mica per desfer la tensió. Quan més temps estiguis nu/a més t’agradarà, però tingues compte de no cremar-te! Repeteix-ho algunes vegades per acabar-te de convèncer. Quantes més vegades ho repeteixis més relaxat/da estaràs i més en gaudiràs.

Informa’t sobre el naturisme

Aprofita internet, informa’t. Intercanvia opinions, resol els teus dubtes i coneix altres naturistes.

Acostuma’t a la teva nuesa a casa

No ha de ser un procés ràpid. Vés-ho fent a mesura que et vingui de gust. Després de sortir de la dutxa no et vesteixis ràpidament, vés fins a l’habitació nu/a. Acostuma’t a dormir nu/a i sense roba interior (sempre que sigui possible). Entre els membres de la família feu-vos massatges per relaxar-vos, especialment abans d’anar a dormir. Finalment habitueu-vos a l’estiu a estar despullats per la casa. A l’hivern, si tens llar de foc, prova d’asseure’t nu davant de les flames.

Fes-te membre d’una associació naturista: Com fer-se soci del CCN

Si pertanys a una associació podràs participar en les activitats que s’organitzin, practicar el naturisme amb altra gent, coneixeràs altres naturistes, estaràs més informat a través del butlletí “Naturisme” i gaudiràs del carnet naturista internacional.

Visita un centre naturista

En els centres podràs viure gairebé tot el dia sense roba (si el temps ho permet), allà podràs practicar moltes activitats i gaudir plenament del naturisme, de la natura, del repòs, dels esports, de l’amistat…

En molts centres la nuesa no és obligatòria en tots els moments i llocs. La nuesa només és obligatòria en alguns llocs com la piscina, encara que molts centres recomanen la nuesa si les condicions meteorològiques ho permeten. Al principi pot semblar estrany estar nu per tot arreu i tot el dia, però un cop s’ha provat durant uns dies, costa vestir-se per marxar! Una norma essencial en tots els centres és portar una tovallola per seure.

 

 

.